Oppstart av for-gruppe (Mentaliseringsprogram)

Jeg tenkte bare og dele med dere at jeg har jo startet i for-gruppe for personlighetsforstyrrelser.

Jeg har hatt 5 timer, som er fordelt ut på 1 gang i uka, jeg har min 6 time til torsdagen som kommer.

Her er litt av det vi har hatt:

  • Mentalisering og mentaliserende holdning.
  • Problemer med mentalisering- Hva innebærer det?
  • Emosjoner og følelser. De mest grunnleggende.
  • Hvordan regulerer vi emosjoner/følelser?
  • Betydning av et tilknytningsforhold.

Jeg prøver enda og forstå ting rundt dette og hvordan innvirkning dette har på meg. Noen av disse temaene som har vært, har vært tøffe og jeg har nesten sittet i timen og felt tårer, eller hatt lyst å bare storme ut døra, men jeg klarer ikke, redd for hva de andre tenker om meg, men vi alle har jo ulike grunner og reagerer forskjellig på ting, så det burde jo ikke være farlig.

Vi har også hatt spørsmål til hvert tema, så tenkte og ta de punktlig nedenfor og utfylle med svar, så da får dere ett lite innblikk i hva de forskjellige temaene er for meg.

Hjemme oppgaver:

  • Trene på mentaliserende holdning- Det er en oppgave jeg syns var vanskelig, og gjorde den ikke, men er klart noe jeg kommer til å prøve ut seinere.
  • Noter en situasjon i løpet av uka der du merket at mentaliseringsevnen din ble svekket- Jeg føler at den ofte svekkes ved missforståelser, ved å lese en melding, tolkning, at det skjer noe negativt.
  • Hvem følelse har vært mest fremtredende hos deg? -Sinne er den jeg har mest kontakt med, den undertrykker alt annet inni meg. Har også kjent på tristhet, skyldfølelse og skam. Den uka hadde jeg også en kroppslig reaksjon, ett lite angstanfall.
  • Nevn eksempler, der du fikk til en god følelse regulering- Klarte og regulere sinnet, etter en krangel.

 

Betydning av et tilknytningsforhold kan jeg komme innpå litt seinere, da det er hjemme lekse til torsdagen som kommer.

Men vi skal også ha en runde til mer utdypende om det tema.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no